Ads Top

Gemeente Amsterdam, Plastic Whale, WASTED en Plastic Soup Foundation zetten zich in voor een schone Canal Parade

Dit jaar vaart voor het eerst de ‘Amsterdam Schoon’ boot mee met de botenparade (Canal Parade) van de EuroPride. Het doel hiervan is om de vele bezoekers op te roepen geen afval op straat achter te laten. De ‘Amsterdam Schoon’ boot is een initiatief van Gemeente Amsterdam, Wasted, Plastic Soup Foundation en Plastic Whale. Gezamenlijk zetten deze organisaties zich tijdens de EuroPride in om de binnenstad zo schoon mogelijk te houden.

Vrijwilligers van Plastic Whale varen in kleine gerecyclede bootjes mee en delen honderden schepnetten en vuilniszakken uit aan toeschouwers en woonbootbewoners langs de route van de Canal Parade. Bij het uitdelen van de schepnetten en vuilniszakken worden toeschouwers en woonbootbewoners uitgenodigd om mee te helpen de Amsterdamse grachten plasticvrij te maken en te houden.

In samenwerking met Wasted en de Plastic Soup Foundation worden er op de wal door de zogeheten WASTED Soldiers afval ingenomen van de feestgangers. In ruil voor een volle zak afval krijgen mensen een Coin, een muntje dat mensen uit kunnen geven aan een toiletbezoek of drankje.

Daarnaast staan er op zaterdag 6 augustus in de binnenstad 1000 extra afvalbakken met groene smiley en de slogan ‘Afval in de bak. Dat scheelt een hoop’. Meer dan 200 jongens en meisjes van het Green Team zetten zich om de stad zo schoon mogelijk te houden. Na afloop van de botenparade starten zestig mannen en vrouwen van de gemeentelijke reiniging met de grote schoonmaak van de stad.

Op zondag 7 augustus organiseert Plastic Whale het jaarlijkse evenement ‘Pride Plastic Fishing’. Met 200 vrijwilligers varen zij op zestien sloepen de route van de Canal Parade om het water plasticvrij te vissen.

Dit initiatief is onderdeel van het project Amsterdam Schoon van de gemeente Amsterdam, dat dit jaar op Koningsdag van start is gegaan met het plaatsen van extra afvalbakken en de inzet van het Green Team. Ook tijdens de EK Atletiek, Milkshake festival en op de drukke zonnige dagen in het Vondelpark is het Green Team de afgelopen maanden actief geweest. Het Green Team bestaat uit vrijwilligers en leerlingen van het ROC Amsterdam. Zij houden de straten zoveel mogelijk schoon, monitoren en voeren enquêtes uit onder de bezoekers. Meedoen aan het Green Team levert de leerlingen studiepunten en een unieke ervaring op om een kijkje te nemen achter de schermen bij de organisatie van grote evenementen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.