Ads Top

Wecycle-scholen helpen Stichting Jarige Job met Verjaardagsboxen

Wecycle heeft Stichting Jarige Job een cheque overhandigd voor 285 Verjaardagsboxen. Deze stichting trakteert jarige kinderen uit de armste gezinnen in ons land op een Verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis. Voor elke basisschool die meedeed aan de jaarlijkse inzamelactie van oude elektrische apparaten, stelde Wecycle een bedrag beschikbaar aan Jarige Job. De scholen ontvangen een cadeau. Wecycle organiseert in Nederland de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: "Wecycle wil verbinden en is daarom graag betrokken bij lokale initiatieven. Het is goed dat kinderen leren om e-waste niet weg te gooien maar in te leveren en het is mooi dat zij via onze scholeninzamelactie andere kinderen een leuke verjaardag bezorgen. Jarige Job organiseert dit en wij dragen ons steentje hieraan van harte bij."

Huib Lloyd, directeur Jarige Job: "Het is goed om te zien dat kinderen bewust worden gemaakt van hun omgeving. Door de scholeninzamelactie van Wecycle worden kinderen betrokken bij het milieu en hun sociale nabijheid. Op een laagdrempelige en aansprekende manier zetten de scholen zich in voor een betere toekomst voor ieder kind!"

Wecycle wil kinderen leren dat e-waste niet thuis hoort in de vuilnisbak maar ingeleverd moet worden voor recycling. Elke basisschool in Nederland heeft daarom toegang tot de educatieve materialen van Wecycle. Ook kunnen alle scholen meedoen met de jaarlijkse inzamelactie. De aanmelding voor 2016 is reeds geopend (www.wecycle.nl/scholen).

Afgelopen jaar hebben meer dan 180 scholen zo'n 15.000 kleine elektrische apparaten ingezameld tegen 12.500 het jaar ervoor. Wecycle laat deze apparaten voor bijna 80 procent recyclen tot nieuwe grondstoffen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.