Ads Top

Afvalbakken voortaan alleen bij entree van parken Eindhoven

In vijf parken in Eindhoven staan voortaan minder afvalbakken. De afvalbakken vindt u niet meer verspreid in het park, maar alleen nog aan de randen, bij de entrees. De parken zijn: het Henri Dunantpark, Philips van Lenneppark, Philips de Jonghpark, Stadswandelpark en een deel van het Dommelplantsoen.

Minder afvalbakken levert de gemeente een besparing op. Minder bakken betekent minder legen en minder kosten voor vervanging bij slijtage of vandalisme. Ook hoeft de aannemer niet meer met groot materieel het park in om de bakken te legen. Hierdoor wordt gras en beplanting gespaard.

Het besluit om de afvalbakken alleen nog aan de randen van het park te zetten, komt na een proef van een jaar in Jacob Oppenheimerpark en het Anne Frankplantsoen. In die parken zijn toen alle afvalbakken verwijderd. Uit metingen bleek dat het verwijderen van afvalbakken niet zorgde voor extra veel zwerfafval. Toch heeft de gemeente in overleg met buurtbewoners besloten om niet alle bakken te verwijderen, maar ze te plaatsen aan de randen. Bezoekers van de parken worden met stickers geïnformeerd dat ze hun afval alleen bij het binnenkomen en vertrekken kwijt kunnen. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.