Ads Top

Van Gansewinkel ambassadeur 'Nederland Circulaire Hotspot'

Van Gansewinkel is één van de 25 ambassadeurs van ‘Nederland Circulaire Hotspot’; een ambitieus programma dat Nederland moet positioneren als internationale koploper binnen de circulaire economie. Samen met 25 koplopers wordt nauw samengewerkt in een programma waarin tijdens het Nederlands EU voorzitterschap in 2016 de kennis die in de afgelopen jaren is ontwikkeld rondom circulaire economie wordt gepresenteerd.

Tijdens het EU-voorzitterschap van Nederland in 2016 staat circulaire economie nadrukkelijk op de agenda. Naast het bredere programma hebben Delta Development Group en Schiphol Trade Park de ambitie om gezamenlijk met de ambassadeurs een inspiratie- en expositieruimte te ontwikkelen waar ondernemers circulaire initiatieven kunnen presenteren. De locatie dichtbij Schiphol is daarvoor zeer geschikt om bijvoorbeeld handelsmissies te ontvangen die in 2016 ook rondom het thema “circular hotspot” worden georganiseerd.

Van Gansewinkel voorkomt dagelijks het ontstaan van afval en zet daarvoor inventieve oplossingen in om dit efficiënt in te zamelen en vervolgens te recycleren. Het resultaat is dat de recycler steeds meer afval een tweede leven geeft als grondstof of energie. In 2014 was dat zelfs 93 procent.

*Binnen het initiatief Circular Hotspot zijn 25 partijen betrokken:  Circle Economy,  Accenture, Akzo Nobel, Allen&Overy, BlackBear Carbon, Corporate Facility Partners, Delta Development Group, Deltares, Desko, DSM Friesland Campina, Gemeente Amsterdam, Inashco, Interface, KPMG, PGGM, Philips, Powered by Meaning, Rabobank, Rockwool, Royal HaskoningDHV, Schiphol Group, Siemens, Unie van Waterschappen, Van Gansewinkel en Xindao ambassadeur in het programma 'Nederland Circulaire Hotspot'.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.