Ads Top

Wecycle beloont kinderboerderijen voor samenwerking

Wecycle ondersteunt de kinderboerderijen in Nederland en geeft vijf kinderboerderijen een extra financiële bijdrage voor hun inzet bij het inzamelen van afgedankte kleine elektrische apparaten. Het aantal kinderboerderijen dat samenwerkt met Wecycle is in 2014 gestegen naar 147. Wecycle organiseert de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Wecycle heeft de drie boerderijen uitgekozen die de meeste kleine apparaten hebben ingezameld. Daarnaast worden twee kinderboerderijen beloond voor eigen initiatieven en inspanningen om de samenwerking bekend te maken bij de bezoekers.

Steeds meer kinderboerderijen werken samen met Wecycle. In 2014 is het aantal met ruim 50 procent gestegen van 95 naar 147 kinderboerderijen. Het aantal ingezamelde apparaten groeide met 60 procent naar zo'n kleine 30.000.

Elke kinderboerderij kan inzamelpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als maatschappelijke sponsoring ontvangt de kinderboerderij van Wecycle een jaarlijkse bijdrage van Euro250,-. Dit bedrag kunnen de boerderijen besteden aan materialen voor de kinderboerderij. De vijf gekozen kinderboerderijen krijgen een extra beloning van Euro250,-.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.