Ads Top

Hasselt, koploper in Upcycling

Afgeschreven materialen een nieuw leven geven, in Hasselt is het de gewoonste zaak van de wereld. Daarom zal het ook niemand verbazen dat het ‘Upcycling festival’ voor het tweede jaar op rij in Hasselt plaatsvindt. Het festival gaat door van 19 tot 21 september en doet dat – met de steun van Europa – helemaal internationaal.

Zaterdag 20 en zondag 21 september zijn er tal van open activiteiten. Het ganse weekend lang pakt Creazi (Research Campus 11) uit met een creatieve tentoonstelling. Die wordt op zaterdag aangevuld met workshops. Ook andere upcycle-hotspots zetten op zaterdag hun deuren en poorten open: van het Flagbagatelier over Creazi en de Ambertuin tot en met winkels in en rond de Dorpsstraat.

Op zondag 21 september is iedereen uitgenodigd voor de eerste ‘Upcycling fair’ op het Molenpoortplein en aan het Modemuseum. Er zijn verrassende shops, OKAZI bouwt een pop-up-kringwinkel, Flagbag toont het Hasseltse handelsmerk in upcycling en er zijn expo’s van Syntra en het Modemuseum over de recyclage en het pimpen van textiel.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.