Ads Top

Wecycle rapporteert 134 miljoen kilo e-waste

Wecycle rapporteert over vorig jaar 133,7 miljoen kilo afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). Dit is acht kilo per inwoner, het dubbele van de Nederlandse doelstelling. De stichting Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

De totale gerapporteerde hoeveelheid e-waste is vier procent lager dan in 2012. De economische crisis speelt hierbij een rol: er werden minder apparaten verkocht en minder afgedankt. Met name de inzameling van afgedankte televisies & monitoren daalde fors (min 14 procent). De inzameling van de andere soorten apparaten daalde gering: koel-/vriesapparaten, kleine elektrische & ICT-apparaten en energiezuinige lampen daalden met zo'n drie procent, groot witgoedapparaten met anderhalf procent.

Wecycle registreert tevens e-waste dat door erkende recyclingbedrijven is verwerkt en niet via het Wecycle-systeem is ingezameld. De geregistreerde hoeveelheid e-waste bedroeg vorig jaar 19 miljoen kilo. Samen met de ingezamelde hoeveelheid van 114,7 miljoen kilo is de totale gerapporteerde hoeveelheid 133,7 miljoen kilo.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.