Ads Top

Rotterdam start met gescheiden inzameling plastic verpakkingsafval

Rotterdam wil meer afval scheiden, hergebruiken en recyclen. Om haar inwoners te helpen bij het beter scheiden van afval zijn containers geplaatst voor plastic verpakkingen en kunststof. Er worden in de komende maanden extra containers in de stad geplaatst voor onder andere textiel, groente-, fruit- en tuinafval (GFT), glas en papier.
Bij grote supermarkten staan vanaf deze week containers speciaal voor plastic verpakkingsafval. De juiste locaties zijn te vinden op: www.rotterdam.nl/containersonline In Hoogvliet kunnen inwoners verschillende soorten afval kwijt bij Afval Loont, zie www.afvalloont.nl voor meer details. In Rozenburg wordt al eenmaal per maand huis-aan-huis plastic afval ingezameld. Ook hier zijn containers geplaatst bij de supermarkten voor plastic verpakkingsmaterialen.
De volgende plastic verpakkingen kunnen gerecycled worden: plastic tasjes, zakken, folies, kuipjes, bekers, bakjes, (knijp)flessen, flacons, tubes, potjes en deksels. Wat niet: verpakkingen met chemische inhoud, een aluminium laagje (denk aan chipszakken) en piepschuim. Voor uitgebreide informatie: download de verpakkingenlijst op www.plasticheroes.nl
Het ingezamelde plastic kan worden verwerkt tot grondstof en hergebruikt voor nieuwe producten als bumpers, kratten, bloempotten en drinkflesjes. Dit is goed voor het milieu en bespaart geld. Op termijn kan hierdoor de afvalstoffenheffing omlaag.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.