Ads Top

Buurtbewoners adopteren afvalbakken en pakken zwerfvuil aan

Op initiatief van de bewonersorganisatie in de Zeeheldenbuurt adopteren buurtbewoners in Groningen elf buurtbakken in de wijk. Dit zijn herkenbare, rode afvalbakken waarmee bewoners in deze wijk het zwerfvuil in hun straten tegen willen gaan. Bewoners krijgen een sleutel van de afvalbakken en legen ze zelf. De komende tijd bekijkt de gemeente of deze vorm van zelfbeheer goed werkt. Mogelijk kunnen in de toekomst op meer plaatsen aanvragen voor buurtbakken worden gehonoreerd.
Bewoners in de Zeeheldenbuurt ergeren zich aan de hoeveelheid zwerfvuil op straat. De wijkorganisatie vroeg de gemeente om op meerdere plaatsen een adoptie-afvalbak neer te zetten. Deze zogenaamde buurtbakken worden door bewoners die er vlakbij wonen geleegd. Op vrijdag 21 maart was de officiële sleuteloverdracht van de buurtbakken aan de bewonersvereniging. De bewoners krijgen grijpers en afvalzakken van de gemeente en houden zelf in de gaten wanneer ‘hun’ afvalbak geleegd moet worden. Het afval uit de buurtbakken kunnen de bewoners kwijt in de ondergrondse afvalcontainers bij hun huis.
Al eerder honoreerde de gemeente incidentele verzoeken om een buurtafvalbak. Het is voor het eerst dat wijkbewoners een serie van elf buurtbakken in één keer adopteren. Als deze manier van zelfbeheer in de wijk goed werkt, kunnen in de toekomst ook in andere wijken buurtbewoners op deze manier zelf het zwerfvuil in hun buurt aanpakken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.