Ads Top

Forse uitbreiding plastic containers in Utrecht

Er komen dit jaar ruim honderd containers voor plastic afval in de stad Utrecht. Nu zijn het er nog 39. De containers worden toegevoegd aan de kringlooppunten waar ook containers staan voor het inzamelen van glas, papier en textiel. Mirjam de Rijk, wethouder Openbare Ruimte en Groen, nam donderdag 16 januari op symbolische wijze de nieuwe plastic container bij het kringlooppunt aan de Draaiweg in gebruik.
Utrecht doet het goed als het om het inzamelen van plastic gaat. In 2013 is er 20% meer ingezameld dan het jaar ervoor. In totaal is vorig jaar 779 ton plastic afval opgehaald, te vergelijken met een voetbalveld dat tot 4,5m hoogte gevuld is. In Utrecht wordt meer plastic ingezameld dan in de andere grote steden.
Toch verdwijnt er nog steeds veel plastic bij het restafval. Dit terwijl plastic een materiaal is dat zich uitstekend leent voor recycling. Ongeveer 10% van al het geproduceerde plastic wordt ingezameld, er kan dus nog veel worden ingezameld. Het plastic vormt weliswaar in gewicht slechts een klein onderdeel van ons huishoudelijk afval, maar in volume en in hoeveelheid CO2 is het juist veel. Daarom wil de gemeente het aantal kringlooppunten – veelal bij de centraal gelegen winkelcentra - uitbreiden en zoveel mogelijk bewoners stimuleren plastic afval te scheiden.
Het ingezamelde plastic wordt gesorteerd, hergebruikt en op milieuvriendelijke wijze verwerkt. Zo kunnen grondstoffen opnieuw worden ingezet en schadelijke stoffen niet in het milieu terecht komen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.