Ads Top

Zeeman introduceert statiegeldtas

Een plastic draagtas meegeven bij de kassa is een service aan klanten. Tegelijkertijd wil textielsuper Zeeman het milieu zo veel mogelijk ontlasten. Daarom gaat de plastic tas op termijn verdwijnen bij de textielketen. Met de introductie van de statiegeldtas in de regio Tilburg neemt Zeeman hierbij de eerste stap.
Als klanten geen eigen tas bij zich hebben, heeft Zeeman de oplossing. Zeeman klanten kunnen aan de kassa een statiegeldtas kopen voor één euro. Deze tas is gemaakt van gerecycled polyester en vele malen te gebruiken. Bij inlevering van de tas krijgen klanten hun euro statiegeld terug. Ook als de tas vies of stuk is.
De duurzame statiegeldtas is verkrijgbaar in blauw en geel en gemaakt van 100% recyclebaar polyester. Een opbergzakje dat in een handtas past zit aan de tas vast. Compact en geschikt om altijd bij de hand te hebben. Deze week start Zeeman een test met deze tas in de regio Tilburg. Grote gratis plastic tasjes zijn daar dan niet meer verkrijgbaar.
Plastic afval is een groot probleem. In de Grote Oceaan drijft een 'plastic soep' van 34 keer de oppervlakte van Nederland. Vissen en vogels zien kleine stukje plastic aan voor voedsel, eten deze op en sterven uiteindelijk van de honger. Honderdduizenden per jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.