Ads Top

DS Smith ontwikkelt plasticvrije industriële verpakking voor Bosch Home Comfort Group

DS Smith, leverancier van duurzame en op papiervezels gebaseerde verpakkingen binnen de circulaire economie, heeft een plasticvrije oplossing ontwikkeld voor gasketels van Bosch Home Comfort Group.

Terwijl eerdere verpakkingsoplossingen twee EPS (piepschuim) elementen vereisten, zorgt de oplossing ervoor dat er geen plastic verpakkingsonderdelen meer nodig zijn. Dit heeft geleid tot de eliminatie van 100.000 plastic onderdelen en bespaart in totaal 310 ton CO2-uitstoot per jaar. De nieuwe plasticvrije productinnovatie sluit aan bij de duurzaamheidsdoelen van Bosch Home Comfort Group, die hebben verzocht het ontwerp volledig recyclebaar te maken.

Het DS Smith-team van deskundige ontwerpers gebruikte de unieke DS Smith 'Circular Design Metrics'-aanpak in combinatie met DS Smith's Value Tool om transparant de volledige levenscyclusvoordelen van hun verpakking te demonstreren. Dit omvatte het gebruik van acht verschillende metrics om de verschillende aspecten van een verpakkingsoplossing voor duurzaamheid en recyclebaarheid op een gestandaardiseerde en kwantificeerbare manier te creëren. Bijvoorbeeld, binnen vijf categorieën met betrekking tot de plasticvrije Bosch Home Comfort Group, kon een verbetering worden vastgesteld, terwijl in contrast daarmee nog twee categorieën identiek bleven aan de oorspronkelijke situatie.

Het belangrijkste voordeel van de plasticvrije verpakkingsoplossing voor Bosch Home Comfort Group is gebaseerd op de vervanging van de EPS-onderdelen door golfkarton. De papiervezels van de golfkartonmaterialen kunnen meer dan twintig keer worden gerecycled en worden verwacht lange tijd in de functionerende recycling lus te blijven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.