Ads Top

Circulaire Modulaire Woning Project richt zich op sociale woningbouw

 
Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen werkt samen met een Limburgs consortium van bedrijven en kennisinstellingen aan de ontwikkeling van een innovatief woningconcept. In dit concept wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk circulaire en slimme materialen die niet alleen circulair zijn, maar ook makkelijk aanpasbaar, duurzaam en modulair zijn. De woning kan een oplossing bieden voor de problemen rondom de stikstof- en woningcrisis dankzij het snelle bouwproces en de mogelijkheid om binnen één dag op de beoogde locatie te worden geplaatst.

Met dit project wordt door samenwerking in de hele keten van ontwikkeling en bouw een betaalbare, snel te bouwen, modulaire, circulaire en energieneutrale rijtjeswoning met bijbehorend circulair verdienmodel en financieringsmodel ontwikkeld. Het streven is om de woning 100% duurzaam, circulair en modulair te maken, zodat deze woning mee kan groeien met de snel veranderende woonbehoeftes van de bewoners en de demografische uitdagingen waar Limburg mee te maken heeft.

Vorig jaar vormden de bedrijven CUBE Homes, SAM Panels, Mosa, Block Materials samen met Brightlands Materials Center, CHILL/ZUYD Hogeschool en Brightlands

Chemelot Campus met ondersteuning van ZOwonen, Bouwmensen en Rabobank een consortium om een 100% Limburgse woning op de markt te zetten. Na het succes van de 100% Limburg bike met talrijke spin-offs voor de regio, is het nu de beurt aan een nieuw 100% Limburgs product. Bram Tankink, initiatiefnemer en projectleider van het project, benadrukt dat dit product een toekomstgerichte oplossing biedt voor de problemen rondom de woningbouw en een circulair duurzaam alternatief vormt voor huidige bouwmethodes.

Om een zo hoog mogelijke circulariteit en duurzaamheid te bereiken wordt de rijtjeswoning gebouwd met enkel biobased en circulaire materialen. Gedurende dit project worden vier materiaalinnovaties ontwikkeld die gezamenlijk met het houten frame de basis vormen voor een complete circulaire woning, die na ontwikkeling in de rijtjeswoning worden gedemonstreerd. De circulaire innovaties die door de projectpartners worden ontwikkeld zijn biobased wand- en plafondpanelen, thermochrome ramen, losmaakbare tegelsystemen en lichtgewicht aerogel isolatieplaten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.