Ads Top

Nieuwe investering van 85 miljoen euro in het Polestar Capital Circular Debt Fund

Impactinvesteerder Polestar Capital maakt bekend dat vier nieuwe investeerders deelnemen in het grootste circulaire leningenfonds van Europa. Invest-NL en de verzekeringsmaatschappijen Onderlinge ’s-Gravenhage en De Hoop zijn reeds ingestapt, de provincie Limburg heeft haar investeringsbesluit genomen en treedt op korte termijn toe.

Het fonds, dat de naam Polestar Capital Circular Debt Fund (PCDF) draagt, en waar een jaar geleden Pensioenfonds Detailhandel al in investeerde, beheert dan circa 187 miljoen euro.

Met het PCDF investeert Polestar Capital in circulaire productieondernemingen die systemische en ecologische impact hebben op het gebied van CO2- en afvalreductie en het vervangen van fossiele brandstoffen. Vaak gaat het om de financiering van projecten waar innovatieve technologie wordt toegepast waarmee wereldwijd een waardeketen verduurzaamd kan worden. Deze projecten zijn meestal te innovatief voor banken en te kapitaalintensief voor durfkapitaal alleen. Door deze projecten in een vroege fase te financieren, stelt PCDF circulaire productiebedrijven in staat hun technologie en bedrijfsmodel sneller op commerciële schaal te bewijzen, waarna het voor andere financiers gemakkelijker wordt om de verdere opschaling te financieren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.