Ads Top

Inruilservice MediaMarkt is duurzaam en voordelig voor de consument

Om bij te dragen aan een duurzamere wereld biedt MediaMarkt klanten de mogelijkheid om hun oude elektronica in te leveren. Zowel online als in elke winkel in de Benelux kan gebruik worden gemaakt van de MediaMarkt Inruilservice. MediaMarkt zorgt dan in samenwerking met Foxway, de Europese leider in circulaire technologie, voor het correct recyclen van de ingeleverde producten.

In 2022 introduceerde MediaMarkt het BetterWay initiatief om als de toonaangevende elektronicaretailer van Europa bij te dragen aan een duurzamere wereld. Met BetterWay wordt de klant geholpen om bij de aanschaf van elektronica duurzame keuzes te maken. Het gaat dan om producten die door onafhankelijke instituten zijn getest op duurzaamheid in elke fase van de levensduur: productie, gebruiksduur en recyclebaarheid.

MediaMarkt verwacht hiermee een belangrijke bijdrage te leveren aan de circulaire economie en daarmee aan het vermindering van elektronisch afval en de uitstoot van CO2.

Het omruilen werkt heel simpel. Klanten kunnen gebruikte apparaten in de winkels van MediaMarkt inleveren en direct een tegoed krijgen voor hun volgende aankoop. Maar klanten kunnen ook online hun gebruikte elektronica laten waarderen. Dan ontvangen ze een cadeaubon die ze in onze winkels en online kunnen gebruiken om nieuwe elektronica te kopen. Het kredietbedrag is gebaseerd op de inruilbaarheid en de staat van het apparaat.”

Het inruilen kan nu voor producten zoals Smartphones, tablets, smartwatches, Windows-laptops, MacBooks, iMacs, Mac Mini en Mac Pro, Chromebooks, fotocamera's, objectieven en gaming consoles.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.