Ads Top

Afvalstoffenheffing Hengelo omhoog

De afvalstoffenheffing in Hengelo gaat in 2021 met gemiddeld € 26 per huishouden omhoog. Het tarief voor de ondergrondse restafvalcontainer stijgt van € 1,20 naar € 1,30 per klik. Het vaste tarief per huishouden gaat van € 155,76 naar € 179,40.

De overige tarieven veranderen niet, zoals het tarief voor de gft-container. De verpakkingencontainer blijft gratis en het gratis storttegoed voor grof huishoudelijk afval op het Milieupark blijft 50 kilo. 

De verhoging komt vooral door de sterke kostenstijging van de afvalverwerking, zoals van het verpakkingsafval. Veel verpakkingsafval is vervuild, bijvoorbeeld met ‘gewoon’ restafval. Normaal gesproken krijgt de gemeente een deel van de kosten vergoed. Maar door de vervuiling moet de gemeente juist betalen om de afgekeurde verpakkingen te laten verwerken.

De afvalbegroting is kostendekkend. De gemeente mag dus geen ‘winst’ maken op het afvalbeleid. De afvalbegroting wordt beïnvloed door een aantal factoren. Omdat Hengelo relatief weinig restafval heeft, is de afvalbegroting gevoelig voor prijsschommelingen. Dat is nu vooral te zien in de kosten van verpakkingsafval en oud papier. Door de sterk stijgende kosten en lagere vergoedingen, is een stijging van de afvaltarieven helaas onvermijdelijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.