Ads Top

Nespresso in gesprek met andere bedrijven over recycling

Nespresso Nederland ziet in de eerste helft van dit jaar een sterke stijging van het aantal ingeleverde capsules en spreekt daarom de ambitie uit om eind volgend jaar 35 procent van haar verkochte capsules te recyclen. Nu staat dit percentage gerecyclede capsules in Nederland op 28 procent.

Het recyclen van gebruikte capsules is onlosmakelijk verbonden met de bedrijfsvoering van Nespresso. Het bedrijf introduceerde wereldwijd al in 1991 haar eerste capsule-recyclesysteem en sinds 2014 heeft het bedrijf bijna 172 miljoen euro geïnvesteerd in haar wereldwijde reclycleprogramma.

Al vanaf de introductie van het koffiemerk in Nederland is het mogelijk om gebruikte capsules in te leveren voor recycling. Nespresso heeft in Nederland een speciaal ontwikkeld recyclesysteem waarmee 100% van de verkochte capsules verwerkt kan worden. Hierbij wordt de volledige mix aan materialen gescheiden: aluminium wordt gerecycled en opnieuw gebruikt en koffieresten worden omgezet in biobrandstof en compost. Zo gaat niets van de capsule verloren.

Het gerecyclede aluminium wordt gebruikt om in samenwerking met andere partijen tot nieuwe producten te komen. Zo werkt Nespresso samen met diverse bedrijven uit de automobielindustrie, maar ook met Caran d’Ache, Victorinox en recent Vélosophy. Deze merken produceren iconische ‘tweedehands’ objecten. Hiermee tonen zij het recyclevermogen van aluminium aan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.