Ads Top

Meer steun voor Europese norm voor gebruik plastic recyclaat

Het kabinet roept de Europese Commissie op om op korte termijn een voorstel te presenteren voor het verplichten van een gehalte recyclaat in plastic. De Vereniging Afvalbedrijven dringt hier al lange tijd op aan en is blij met deze inzet van Nederland bij de Europese Milieuraad op 23 juni.

Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat denkt aan een minimumeis voor het gebruik van plastic recyclaat op Europees niveau, omdat zoiets niet in Nederland alleen te regelen is. Ook negen CEO’s van Europese afvalbedrijven hebben in een gesprek met Eurocommissaris Frans Timmermans aangedrongen op nieuwe Europese regelgeving die de circulaire economie stimuleert.

Maatregelen zijn hard nodig, omdat de plasticrecycling in Europa in zwaar weer zit. De olieprijs is al lange tijd erg laag, waardoor het gebruik van ‘vers’ plastic van fossiele grondstoffen goedkoper is dan gerecycled plastic. Belangrijke afnemers zoals de Duitse auto-industrie zijn vrijwel stil komen te liggen. Hierop hebben verschillende grote plasticrecyclingbedrijven hun activiteiten voorlopig moeten staken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.