Ads Top

Nespresso zet belangrijke stap richting circulariteit

Nespresso introduceert de eerste koffiecapsules op de markt die zijn gemaakt van 80 procent gerecycled aluminium.

Deze stap volgt na de introductie in maart van dit jaar van nieuwe, volledig recyclebare productverpakkingen voor koffiemachines, die gemaakt zijn van 95 procent gerecycled materiaal.

Aluminium is oneindig recyclebaar en is een van de meest gerecyclede materialen in de wereld. Gerecycled aluminium vereist minder energie om te produceren dan nieuw aluminium en is dus zeer geschikt voor gebruik in een circulair bedrijfsmodel. Aluminium beschermt daarnaast optimaal de versheid en de aroma’s van hoge kwaliteitskoffie en vormt een goede bescherming tegen zuurstof, licht en vochtigheid. Nespresso gebruikt om deze redenen altijd aluminium voor zijn capsules.

Nespresso heeft wereldwijd het recyclepercentage van zijn gebruikte capsules bereikt van 30% en blijft investeren om dit percentage verder te laten stijgen. Sinds 2014 heeft het bedrijf meer dan 185 miljoen Zwitserse Franken geïnvesteerd in haar wereldwijde recycleprogramma, dat bestaat uit onder andere meer dan 100.000 inzamelpunten in 53 landen.

In Nederland is het recyclepercentage 26 procent en zijn er meer dan 7.000 inleverpunten. De recyclingzak kan worden ingeleverd bij een van de Nespresso Boutiques, bij meer dan 7.000 PostNL en DHL-afhaalpunten in Nederland door de capsules mee te geven aan de DHL en PostNL bezorger.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.