Ads Top

Met 1 miljoen fietsers is de PlasticRoad klaar voor marktintroductie

De miljoenste fietspassage werd onlangs gemeten op de eerste PlasticRoad ter wereld in Zwolle. De eerste weg op basis van gerecycled plastic was een wereldprimeur in 2018. Na ruim 1,5 jaar testen, leren en de doorontwikkeling tot industrieel ontwerp is de PlasticRoad nu klaar voor haar marktintroductie.

Vanaf het eerste kwartaal van 2021 wordt de PlasticRoad industrieel geproduceerd. De resultaten van de twee fietspadpilots in Zwolle en Giethoorn zijn dermate positief dat deze grote volgende stap nu mogelijk is. De PlasticRoad is bestand tegen zware belasting, biedt een oplossing voor waterproblematiek bij hevige regenval en droogte én houdt zich goed onder alle omstandigheden.

De twee fietspadpilots van 30 meter leveren het bewijs dat de weg op basis van gerecycled plastic mogelijk is. Iedere pilot bevat zo’n 1000 kilo gerecycled plastic, dat is evenveel als 218.000 plastic bekers. Deze pilotversie van de PlasticRoad bespaarde al zo’n 50 tot 70% CO2-uitstoot ten opzichte van een traditioneel fietspad van asfalt of betontegels.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.