Ads Top

Flinders lanceert duurzaam alternatief voor de woonbranche

Woonwinkel Flinders lanceert in samenwerking met Momo Rugs een unieke lijn vloerkleden gemaakt van PET-flessen. Hiermee komt een duurzaam alternatief op de markt. De kleden worden geproduceerd in geselecteerde weverijen. De plastic flessen komen overal vandaan en zijn onder meer uit de zee gevist.

In het zojuist gelanceerde Lene vloerkleed van 170 x 240 cm wordt ongeveer 12 kg aan plastic flessen verwerkt. Deze flessen zijn verzameld door lokale afvalverwerkingsbedrijven en zijn onder meer uit de zee gevist. De productie van de vloerkleden vindt plaats in de Indiase steden Bhadohi, Panipath en Agra. “De PET-vloerkleden hebben vele voordelen,” aldus Geert-Jan Smits van Flinders. “Allereerst zijn de vloerkleden gemaakt van gerecyclede materialen en gebruikt men bij de productie geen nieuwe grondstoffen.”

De garens voor het maken van de vloerkleden zijn 'dope dyed'. Het is normaal gebruikelijk om stuks te verven, waarbij garen eerst worden geweven tot een stof, die vervolgens als een geheel wordt geverfd. Bij dope dyed gebeurt het tegenovergestelde. Men verft eerst het garen tot vooraf geselecteerde kleuren, die vervolgens worden gebruikt om de gewenste stof te maken. Het is hiermee een efficiënte innovatie in het verfproces dat waterbesparend en milieuvriendelijk is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.