Ads Top

Bedrijf claimt eerste Cradle-to-Cradle afvalzak ter wereld

De Nederlandse producent van afvalzakken Dimensio brengt als eerste bedrijf ter wereld een Cradle-to-Cradle afvalzak op de markt. Het bedrijf heeft voor deze Cradle-to-Cradle(tm) productlijn het certificaat ontvangen van de onafhankelijke certificerende instantie SGS Search. Aan de certificering is een lange periode van onderzoek vooraf gegaan. De Cradle-to-Cradle afvalzak is volledig gemaakt van recyclaat materiaal: polyethyleen (PE) dat is gewonnen uit afval en geëxtrudeerd tot nieuwe grondstof. De Cradle-to-Cradle afvalzakken hebben een hoge treksterkte en scheurweerstand. Cradle-to-Cradle  gecertificeerde zakken zijn diverse maten en kleuren verkrijgbaar.

Cradle-to-Cradle(tm) (C2C of van-wieg-tot-wieg) is een ontwikkelfilosofie waarbij men uitgaat van het principe dat afval gelijk is aan voedsel. Elke grondstof en elk materiaal moet volledig herbruikbaar zijn zonder dat het zijn waarde verliest. Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute begeleidt ontwerpers en producenten bij een continu verbeterproces van hun producten. Daarbij kijkt men naar de hergebruikte materialen en grondstoffen, maar ook naar arbeidsomstandigheden en de effecten van het product op het milieu. Bij deze laatste categorie gaat het vooral om uitstoot van CO2 en de impact op waterkwaliteit.

Dimensio voldoet naar eigen zeggen op alle punten aan de gestelde eisen. De gebruikte materialen komen niet voor op de zogenaamde Cradle-to-Cradle BOM-lijst (Banned list Of Materials). Het eindproduct - de afvalzak - is 100% recyclebaar: aan het einde van de levenscyclus keren de materialen terug als grondstof. Het bedrijf Dimensio gebruikt bij de productie van zakken grotendeels schone energie en op het gebied van arbeidsomstandigheden voldoet men aan alle gestelde eisen.

De ontwikkeling van de Cradle-to-Cradle afvalzak is voor Dimensio een logisch vervolg op reeds gezette stappen op duurzaamheidsgebied. Al eerder startte Dimensio het Plastic 2 Plastic project waarbij men kosteloos afvalplastic inzamelt en geschikt maakt voor hergebruik. Bovendien heeft het bedrijf diverse biologisch afbreekbare en CO2 neutrale afvalzakken ontwikkeld. Binnen Dimensio is maatschappelijk verantwoord ondernemen geen bijzaak maar hoofdzaak. Op de MVO-prestatieladder heeft de zakkenspecialist uit Almere niveau 4 bereikt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.