Ads Top

Van Gansewinkel sluit circulaire keten in kunststoffen

Van Gansewinkel heeft met Inverko Compounding B.V. een belangrijke overeenkomst getekend om een groot deel van de kunststofactiviteiten van het in Emmen gesitueerde bedrijf over te nemen. De afvalrecycler en leverancier van hoogwaardige secundaire grondstoffen kan hierdoor rechtstreeks kunststof korrels op specificatie voor producenten van consumentengoederen aanbieden en sluit hiermee de circulaire keten in kunststoffen. De transactie wordt naar verwachting per 1 juli voltooid. Inverko Compounding blijft zelf actief in het verwerken van huishoudelijke afvalstromen.

Met de nieuwe investering zet Van Gansewinkel naar eigen zeggen een belangrijke stap voorwaarts in de grondstoffenketen. De afvalrecycler neemt daarbij het merendeel van de bezittingen van Inverko Compounding over, bestaande uit onder meer diverse verwerkingslijnen, silo’s, een laboratorium en R&D faciliteiten. De activiteiten zullen inclusief de betreffende medewerkers via dochterbedrijf Coolrec in Emmen worden voortgezet. Inverko Compounding is gespecialiseerd in de verwerking van afgedankte kunststoffen tot gespecificeerde korrels als grondstof voor nieuwe producten.

De overname is een perfecte vervolgstap op de activiteiten van Coolrec PHB in Waalwijk, waar afgedankte elektrische en elektronische producten worden verwerkt tot schone en op type gesorteerde secundaire harde kunststoffen, zoals polypropyleen (PP), polystyreen (PS) en acrylonitril-butadieen-styreen (ABS). Met de aangekochte technologie kan Coolrec deze materialen verder zelf op specificatie opwerken en omzetten in kunststof korrels, die direct kunnen worden gebruikt in productieprocessen voor weer nieuwe producten. Deze hoogwaardige, secundaire kunststoffen hebben dezelfde kwaliteit als primaire grondstoffen, maar zijn aanzienlijk duurzamer.

Van Gansewinkel staat met dochterbedrijf Coolrec garant voor de hoogwaardige recycling van WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment). Coolrec recyclet elektrische apparaten en elektronicaproducten tot een hoge kwaliteit kunststoffen, metalen en andere grondstoffen. Coolrec is marktleider in de Benelux en heeft ook binnen Europa een leidende positie. De producten waar Coolrec haar grondstoffen uit terugwint zijn o.a. beeldschermen, koelkasten, ICT-materiaal en (kleine) huishoudelijke apparaten. Met haar specialistische activiteiten in de kunststofrecycling (PHB) verwerkt Coolrec tevens stromen van andere WEEE-recyclers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.