Ads Top

Europese subsidie voor biologisch afbreekbare kweekpot

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) geeft een subsidie van €244.000 voor het industriële gebruik van de 'GrowCoon'. Dit is een innovatie biologisch afbreekbare kweekpot. Negen andere bedrijven in Overijssel en Gelderland krijgen ook een financiële bijdrage voor de ontwikkeling van duurzame en innovatieve producten voor de markt.

Samen ontvangen zij ruim €800.000 subsidie. Met de ruim €1,5 miljoen aan eigen bijdragen van de ondernemers is dit een totale investering van €2,4 miljoen in de economie in Oost-Nederland.

In dit Overijselse (Raalte) en Gelderse (Apeldoorn) project werken 3 partners aan de 'GrowCoon', een innovatieve biologisch afbreekbare kluitpot voor de tuinbouwindustrie. De subsidie wordt gegeven voor het industrieel inzetten in de plantentray. Door plantentrays te vullen met de 'GrowCoon' waarin daarna potgrond en stekjes geplaatst worden, blijft de kluit in het verdere proces één geheel. Dit zorgt voor een efficiënt proces en een betere groei van de plant. Het project ontvangt een subsidiebedrag van €244.000. De totale kosten bedragen €697.000.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.