Ads Top

Drankenkartons nu ook bij het plasticafval

Vanaf 1 juni mogen ook de kartonnen pakken voor melk, yoghurt, vla en sap bij het plastic in de container. Dit scheelt niet alleen in de restafvalzak of bak, maar is ook goed voor het milieu. Want hoe minder afval er in de verbrandingsoven verdwijnt, hoe beter dit is.

Het gaat om drankenkartons die gebruikt worden voor zuivel en sap, zoals vla, yoghurt, melk, vruchtensap of andere dranken en kleine drinkpakjes voor kinderen. De pakken hoeven niet uitgespoeld te worden, maar ze moeten wel leeg zijn. Plastic doppen mogen blijven zitten. Om ruimte te besparen kunnen de pakken opgevouwen worden.

Drankenkartons zijn gemaakt van karton en kunststof. Die materialen zijn goed recyclebaar. Daarom mogen in Rotterdam de drankpakken voortaan ook in de plasticcontainers. De verschillende laagjes worden van elkaar gescheiden. Daarna wordt van het karton weer nieuw karton en papier gemaakt. Het plastic laagje komt bij al het andere plastic terecht. Daarvan wordt weer nieuw plastic gemaakt.

In Rotterdam staan nu al 135 plasticcontainers, daar komen nu nog eens 50 extra containers bij. Rotterdammers kunnen dan op meer plaatsten hun plastic en drankenkartons gescheiden inleveren. Deze containers staan bij de grotere supermarkten maar ook op andere plekken in de wijken. De containers zijn herkenbaar aan het oranje Plastic Hero Logo. Op rotterdam.nl/afvalwijzer is snel te zien waar alle containers staan om het afval gescheiden in te leveren. In Rozenburg wordt het plastic samen met de drankenkartons huis-aan-huis opgehaald en in Hoogvliet kan men ook terecht bij ‘Afval Loont’.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.