Ads Top

Duizend inleverbakken voor e-waste bij supermarkten

Bij buurtsupermarktketen SPAR kunnen klanten gratis afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) inleveren. In alle 365 vestigingen van SPAR en Attent staan hiervoor Wecycle-inleverbakken. In totaal kunnen consumenten nu bij meer dan 1.000 supermarkten, in zowel steden als in het landelijk gebied, gemakkelijk oude apparaten en/of lampen inleveren. Wecycle is de stichting die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste organiseert.

“Het is van groot belang dat je weet dat je oude spaarlampen en kleine elektrische apparaten in je buurt kwijt kunt. Als het inleveren teveel moeite kost, gooien mensen het al snel in de gewone vuilnisbak. Dit moeten we voorkomen. Een inleverbak hiervoor past bij onze buurtfunctie”, zegt Sjaak Kranendonk, algemeen directeur van SPAR.

“Onze gebruiksvriendelijke inleverbakken maken het de consument heel gemakkelijk. Met ruim 1.000 inleverbakken bij de foodretail hebben we nu ook binnen dit winkelsegment een landelijke spreiding”, aldus Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle. Door het gemak te vergroten, verwacht Wecycle dat consumenten meer klein e-waste zullen inleveren voor recycling. “ En dat is belangrijk, want door recycling dragen we met zijn allen direct bij aan een circulaire economie”, legt Vlak uit.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.