Ads Top

Eerste gerecyclede producten bij WE

Een jaar geleden startte WE Fashion onder de noemer ‘WE Recycle’ met het inzamelen van afgedankte kleding via haar Nederlandse winkels. In augustus introduceert de moderetailer de eerste producten die gemaakt zijn met vezels van gedragen kleding. Het project waarin WE Fashion nauw samenwerkt met Recycle-Movement (RE-MO) wordt ondersteund door innovatiecentrum Texperium en Agentschap NL. De twee gerecyclede styles zijn vanaf augustus te koop in WE Men stores in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Deze testcase is voor WE Fashion een eerste stap richting het volledig recyclen van producten. Door het creëren van een ‘closed loop’ in de productieketen draagt WE Fashion haar steentje bij aan een beter milieu.
WE heeft vezels van gedragen kleding verwerkt tot de twee styles voor mannen die vanaf augustus te koop zijn. “Samen met RE-MO laten wij zien dat je met een beetje creativiteit en anders denken over het productieproces hele mooie nieuwe kleding kunt maken. Op deze manier belasten wij het milieu minder en zorgen wij ervoor dat hoogwaardige textielvezels niet verloren gaan in minderwaardige producten, zoals bijvoorbeeld isolatiemateriaal of, nog erger, in de vuilverbranding terecht komen. Wij zijn zeer trots dat wij gezamenlijk voorop lopen in deze positieve ontwikkelingen”, aldus Wouter Kolk, CEO van WE Fashion.
Een jaar geleden startte WE Fashion in Nederland met WE Recycle. Een programma dat dit jaar wordt uitgebreid naar de overige Europese vestigingslanden. Consumenten die een tas met oude kleding inleveren bij een WE store ontvangen direct 5 procent korting op hun aankoop. In samenwerking met Sam’s Kledingactie gaat de opbrengst van de ingezamelde kleding naar een Rainbow home voor straatkinderen in Bangalore, India. Hier worden kinderen door stichting Partnership Foundation voorzien van onderdak, kleding, gezonde voeding, medische zorg, onderwijs en hulp bij terugkeer in de samenleving. Op de langere termijn heeft WE als doelstelling om ook een deel van de via de winkels ingezamelde kleding te recyclen tot nieuwe producten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.