Ads Top

Twente Milieu controleert verpakkingencontainers op vervuiling

Komende week gaat Twente Milieu de verpakkingencontainers van inwoners van Hengelo controleren op vervuiling. Twente Milieu en de gemeente Hengelo starten met deze actie om de kwaliteit van het verpakkingsmateriaal te controleren.

Medewerkers van Twente Milieu controleren de oranje verpakkingencontainers die aan straat zijn gezet op de dag dat ze geleegd worden. Ze kijken of er (rest)afval inzit dat hier niet in thuishoort. Ze labelen vervolgens de containers met een groene containerhanger (het afval is goed gescheiden) of oranje containerhanger (niet goed gescheiden). Op de oranje hanger wordt het type afval genoemd dat voor vervuiling zorgt (denk aan glas, restafval of hard kunststof). Containers met te veel vervuiling worden niet geleegd. Als de gebruiker van de container het verkeerde afval eruit haalt, kan hij of zij de container opnieuw aan straat zetten op de eerstvolgende inzameldag. Het afval kan ook worden ingeleverd bij het Milieupark aan de Wegtersweg of bij een verzamelcontainer in de buurt. In eerste instantie gaat dit om een waarschuwingsactie. Op den duur horen boetes ook tot de mogelijkheden. Verpakkingsafval moet los of in een doorzichtige zak in de container worden geplaatst. Containers waarvan de inhoud niet zichtbaar is, worden ook niet geleegd.

De oranje verpakkingencontainers of de verzamelcontainers voor verpakkingen worden gebruikt voor plastic verpakkingen, metalen en drankenkartons. Op dit moment zit er vaak afval in de containers dat er niet in thuis hoort. De sorteerders moeten daarom ladingen verpakkingen afkeuren. Daar hebben veel gemeenten mee te maken. Daardoor is recycling niet mogelijk en worden deze partijen als restafval gezien. In plaats van een vergoeding te ontvangen voor recycling van verpakkingen, moeten de gemeenten nu veel geld betalen voor de verwerking van restafval. Deze kosten zien de inwoners terug in de stijgende afvalstoffenheffing.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.