Ads Top

Onderzoeksprogramma maakt plastic verpakkingen geschikt voor circulaire economie

Plastic retail verpakkingen moeten beter worden gerecycled en opnieuw ingezet kunnen worden in de verpakkingsindustrie. Dit idee staat centraal in het nieuwe onderzoeksprogramma van Brightlands Materials Center dat de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor circulaire verpakkingen wil versnellen.

Een eerste project binnen het nieuwe onderzoeksprogramma is gericht op het ontwerpen van nieuwe, minder complexe verpakkingsfolies en het 'terugwinnen' van polymeren uit verpakkingen door middel van mechanische en chemische recyclingsmethoden.

De gerecyclede materialen - in dit geval polyolefinen - worden vervolgens hergebruikt als grondstof voor nieuwe, hoogwaardige kunststofproducten.

De start van het nieuwe Programma Circulaire Verpakkingen markeert het vijfjarig bestaan van Brightlands Materials Center. Het centrum is een gezamenlijk initiatief van TNO en de provincie Limburg. De visie is om de overgang naar duurzame en circulaire plastic verpakkingen te versnellen en zo de wereldwijde klimaatdoelstellingen te ondersteunen, afval te voorkomen en het gebruik van fossiele grondstoffen te verminderen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.