Ads Top

McDonald’s daagt gasten uit afval goed weg te gooien met landelijke campagne

McDonald’s Nederland wil het gedrag veranderen van gasten die hun afval niet goed weggooien en lanceert daartoe een grote landelijke consumentencampagne: You Bin It, You Win It.

Met de campagne daagt McDonald’s gasten uit om samen de strijd aan te gaan tegen zwerfafval. Zo wil het bedrijf uit de lijst van meest gevonden merken bij zwerfafval in Nederland verdwijnen.

McDonald’s werkt al jaren aan het terugdringen en voorkomen van zwerfafval. Helaas belandt een klein deel van de verpakkingen nog steeds op straat en daar wil het bedrijf vanaf. Uit onderzoek blijkt dat gedrag van mensen positief te beïnvloeden is door goed gedrag te belonen. Samen met gedragswetenschappers heeft McDonald’s een campagne ontwikkeld om gasten die hun afval goed weggooien te belonen. You Bin it, You Win It is de eerste zwerfafval-loterij in Nederland, waarbij een presentator samen met een afvalexpert gasten beloont met mooie prijzen voor het correct weggooien van hun afval. Elk McDonald’s restaurant heeft 1 actie-afvalbak en een notaris heeft vooraf geloot waar de prijzen gaan vallen: welk restaurant, welke dag en welk tijdstip. De gast die op dat moment zijn of haar afval in de actie-afvalbak bint, wint. McDonald’s wil op deze manier gasten bewust maken van de positieve gevolgen van het goed weggooien van afval: een schone omgeving en van het afval in de afvalbakken laat McDonald’s door nascheiding van het papier en plastic weer nieuwe materialen maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.