Ads Top

Chemische recycling gemengd plastic afval

SABIC en PLASTIC ENERGY hebben bekend gemaakt de eerste commerciƫle chemische recyclingfabriek voor de productie van waardevolle grondstoffen uit plastic afval te gaan bouwen. Renewi gaat het plastic afval aanleveren en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de totale waardeketen die de drie bedrijven nastreven in de transitie naar een circulaire economie. De fabriek wordt onderdeel van de petrochemische activiteiten van SABIC in Europa.

In de fabriek wordt de grondstof 'TACOIL', een gepatenteerd product van PLASTIC ENERGY, vervaardigd uit gemengd plastic afval van lage kwaliteit dat anders zou worden verbrand.  De fabriek wordt gebouwd op het terrein van SABIC in Geleen, dat gelegen is op het industriepark Chemelot. De verwachting is dat de installatie in 2021 in bedrijf wordt genomen.

PLASTIC ENERGY heeft een gepatenteerde thermochemische conversietechnologie ontwikkeld en op de markt gebracht om plastic afval dat ongeschikt is voor mechanische recycling om te zetten in bruikbare grondstoffen. Het plastic wordt in een zuurstofvrije omgeving gesmolten en afgebroken tot een synthetische olie, die opgewaardeerd wordt tot een grondstof voor traditionele petrochemische toepassingen. De gepatenteerde technologie leidt tot minder verbranden of storten van afval en biedt een milieuvriendelijk alternatief voor het verwerken van gemengd plastic afval.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.