Ads Top

Pak ook vet aan

Nederlanders zijn goed in recyclen. Of het nou glas, papier of batterijen is; we leveren het met liefde in op de daarvoor bestemde plekken. Als we maar weten wat we moeten inleveren en waar. Uit onderzoek van Intomarkt GfK blijkt dat we nu ook vet aan het rijtje toe mogen voegen: ruim 60 procent van de bevolking is bereid om gebruikte vetten en oliën te recyclen.

Echter, nog bijna 40 procent van de mensen heeft geen idee dat gebruikte vetten en oliën gerecycled kunnen worden. Één derde van de consumenten spoelt resten olie of vet uit de pan (warm of koud) nog steeds weg onder de kraan.

Deze miljoenen kilo's vet zorgen jaarlijks voor grote overlast in het riool, het is slecht voor het milieu maar bovendien een enorme verspilling omdat gebruikt vet hergebruikt kan worden. Van oud (frituur)vet en bakolie kan namelijk zeer efficiënt biobrandstof gemaakt worden. De vraag naar duurzame biobrandstof is groot. Jaarlijks houden huishoudens in Nederland 20 miljoen kilo gebruikt vet en olie over, waarmee een deel van de behoefte aan biobrandstof vervuld kan worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.