Ads Top

12 jaar oude website Gratisoptehalen.nl compleet vernieuwd

Gratisoptehalen.nl is de grootste online gemeenschap gericht op duurzaamheid waar aanbieders en vragers van gratis spullen samenkomen. Omdat Gratis op te Halen in 12 jaar tijd is uitgegroeid tot een druk bezochte website, werd begin 2013 besloten om de website opnieuw te ontwikkelen. Inmiddels zijn alle verbeteringen doorgevoerd en met trots kan vandaag de nieuwe versie van Gratisoptehalen.nl worden gepresenteerd.
De grootste vernieuwing van Gratis op te Halen is het design. Er is gekozen voor een fris en vlot uiterlijk, waarin de duurzame focus van Gratisoptehalen.nl terugkomt. Naast een nieuwe uitstraling is ook de gebruiksvriendelijkheid en werking van de site verbeterd. Zo is er over de gehele site een zoekfunctionaliteit aanwezig, zodat op elk gewenst moment gezocht kan worden naar gratis producten.
Bijzonder aan het vernieuwde Gratis op te Halen is de achterliggende sharing economy visie. Het team van Gratis op te Halen is van mening dat er in de hedendaagse samenleving te veel geconsumeerd wordt en vindt dat mensen meer met elkaar zouden moeten delen. Hierbij gaat het om delen in de breedste zin. Denk aan een gratis product in ruil voor een flesje wijn, maar ook aan het geven van een gratis product om een ander te helpen en een goed gevoel te geven. Gratis op te Halen ambieert zo meer positiviteit en een gevoel van samenhorigheid in Nederland te stimuleren.
De advertenties van het oude Gratis op te Halen zijn geanalyseerd. Uit dit onderzoek bleek dat veel bezoekers van de site naast populaire producten als meubels en elektronica op zoek zijn naar gratis verhuisdozen en kantoorartikelen. Om die reden is het aantal categorieën van de site uitgebreid en ook zijn er een aantal van naam veranderd. Dit had als doel om de vindbaarheid van de site te vergroten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.