Ads Top

‘Schudden voor gebruik, scheiden na gebruik!’

De Gemeente Oldambt doet mee aan de landelijke proef ‘gescheiden inzamelen drankenkartons’. Deze proef wordt voorlopig eerst uitgezet in Scheemda en Westerlee. Doel van deze pilot is om te inventariseren of inwoners bereid zijn hun drankenkartons los van hun overige afval aan te bieden en of gescheiden inzamelen beter en goedkoper is.
Van juni tot november 2013 neemt de gemeente Oldambt deel aan een onderzoek dat wordt uitgevoerd in meer dan 35 gemeenten naar de verschillende manieren voor het inzamelen en hergebruiken van lege drankpakken. Voor deze pilot wil de gemeente Oldambt zoveel mogelijk gebruikte drankenkartons ophalen en recyclen. Een drankenkarton bestaat uit verschillende materialen, waaronder karton, kunststof en aluminium. Al deze materialen zijn geschikt voor hergebruik.
Oldambt heeft ervoor gekozen om in de dorpen Westerlee en Scheemda de drankenkartons (melk en sappakken) gescheiden in te zamelen. Hiervoor hebben de inwoners van beide dorpen speciale zakken ontvangen. De zakken met daarin de drankenkartons kunnen iedere 14 dagen worden aangeboden, waarna ze worden opgehaald door een kraakperswagen van Virol met beladers van Synergon.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.