Ads Top

Recycling Light genomineerd voor de HIER Energie Nul Prijs 2013

Het HIER Klimaatbureau en NLingenieurs hebben de zes genomineerden bekend gemaakt voor de HIER Energie Nul Prijs. Tauw is één van de genomineerden met Recycling Light. De prijs is bedoeld voor innovatieve, energiezuinige en duurzame projecten in de grond-, weg- en waterbouw. De jury staat onder leiding van Ed Nijpels, voorzitter van NLingenieurs. Op 28 juni aanstaande zal Prinses Laurentien de Energie Nul Prijs uitreiken.
De HIER Energie Nul Prijs is een jaarlijkse competitie voor Energie Nul projecten in de grond-, weg- en waterbouw. ‘Nul’ betekent hier dat de projecten in het gebruik geen energie kosten, omdat de energiebehoefte wordt opgewekt met duurzame energiebronnen die een integraal onderdeel vormen van het project. Energie Nul projecten leiden tot een reductie van energie, grondstoffen en dus kosten. Ook hebben de projecten een positieve impact op de omgeving.  De HIER Energie Nul Prijs wil met deze competitie de duurzame innovatie vergroten in de grond-, weg- en waterbouw.
Openbare verlichting is verantwoordelijk voor circa 60% van het energieverbruik van overheden. Tauw ontwikkelde met Recycling Light openbare verlichting die niet gevoed wordt door het elektriciteitsnet én geen gebruik maakt van opslag van energie via accu’s. Recycling Light krijgt zijn energie van de koplampen van passerende voertuigen: door het licht van koplampen op te vangen, te bundelen en over lange periode weer uit te stralen richting de achteropkomende weggebruikers. Dit resulteert in een aanzienlijke besparing op energie, materiaal en CO2-uitstoot.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.